Tips voor huishoudens

Ben je op zoek naar de huishoudelijke hulp die bij jou past? Of komt je werkster voor het eerst langs? Wij geven je graag enkele (praktische) tips.

De werkster vinden die bij je past

 1. Zoeken
 2. Je kunt op onze site gemakkelijk een geschikte schoonmaakster zoeken. In onze zoekmachine kun je jouw wensen aangeven door gebruik te maken van de filters. Wij zoeken vervolgens de huishoudelijke hulpen die aan jouw wensen voldoen voor je uit.

  Heb je een huishoudelijke hulp gevonden die aan je wensen voldoet? Dan kun je direct reageren op deze oproep. Na het versturen van je reactie wordt de werkster hiervan per e-mail en sms op de hoogte gesteld. De werkster neemt hierna contact met jou op. Voor het reageren op een werkster heb je een premium account nodig.

 3. Oproep plaatsen
 4. Om sneller en makkelijker een werkster te vinden, adviseren wij om zelf ook een oproep te plaatsen. Je kunt dan gevonden worden door werksters die op zoek zijn naar werk. Je krijgt een e-mail wanneer een huishoudelijke hulp heeft gereageerd op jouw oproep.

 5. Kennismaking
 6. Nadat je contact hebt gehad kun je samen met de werkster een kennismakingsgesprek inplannen of je kunt er voor kiezen om de werkster direct aan de slag te laten gaan. Vaak wordt de eerste keer schoonmaken ook als proef afgesproken. Hierna kun je evalueren of je met de werkster door wilt of niet.

Kennismakingsgesprek

Heb je een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek? Hierbij enkele tips voor het kennismakingsgesprek:
 • Maak een duidelijke lijst met taken die je van de werkster verlangt, zodat je niets vergeet tijdens het gesprek.
 • Bespreek duidelijk welk uurtarief er gehanteerd en hoe je betaalt.
 • Op welke dag(en) en tijdstippen verwacht je de werkster?
 • Wie zorgt er dat de schoonmaakspullen in huis zijn? Doe jij dit zelf of neemt de werkster alles mee?
 • Je kunt een kennismakingsgesprek combineren met een keer 'proef schoonmaken'. Zo weet je meteen of de werkster aan jouw wensen voldoet.

De eerste keer schoonmaken

Komt de hulp voor het eerst schoonmaken? Hierbij enkele tips om aan te denken:
 • Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen in huis hebt of dat je duidelijk afspreekt wat de schoonmaakster meeneemt. Het kan handig zijn om vooraf te vragen welke spullen jouw nieuwe hulp nodig heeft.
 • Wij raden je aan om de eerste keer te zorgen dat je thuis bent als de werkster komt. De werkster kan jou dan nog vragen stellen en jij kunt in de gaten houden of alles naar wens verloopt.
 • Vraag de werkster zich te legitimeren met een identiteitsbewijs. Zo weet je zeker met wie je te maken hebt.
 • Indien je hebt afgesproken om direct contant te betalen, zorg dan dat je contant geld in huis hebt.
 • Is de eerste keer schoonmaken een proef afspraak? Spreek dan af hoe het traject verder verloopt.